FOTO: Podchod na Trnavskom mýte: Demontovali a odviezli eskalátory

16.1.2018
0
Miesto, kde boli eskalátory

Zdroj: FB Bratislava works

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte napreduje. Eskalátory, ktoré k nemu neodmysliteľne patrili, sú už preč.

O postupe prác informoval magistrát na sociálnej sieti. „Demontovali a odviezli sme štyri eskalátory,“  informovalo vedeie mesta. V podchode stále prebiehajú najmä asanačné práce, pre ktoré uzavreli i dva vstupy. Ide o vstup do podchodu Nová tržnica a električkové nástupište č.1, cez ktoré ani neprejdete. Toto obmedzenie by malo trvať do marca 2018.

FOTOGALÉRIA:

Práce by mali trvať do júla 2018. V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. Po novom by tu nemal chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. Ráta sa aj s rekonštrukciou nadzemných častí podchodu.

O komplexnej obnove podchodu na Trnavskom mýte rozhodli bratislavskí mestskí poslanci koncom septembra 2016. Poslanci schválili spoločnosti  Immocap Group prenájom podchodu na 15 rokov s možnosťou opcie na ďalších päť rokov za ročné nájomné jedno euro. Podmienkou je, že musí do revitalizácie podchodu spoločnosť investovať minimálne 1.082.790 eur bez DPH.

(ms)

Páčil sa vám článok?