V Starom Meste majú vyrásť ďalšie dve výškové budovy

14.11.2017
0

Zdroj: Enviroportal MŽP

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste plánujú vybudovať polyfunkčný objekt komplex Portum s dvoma výškovými budovami. V zóne Chalupkova, ktorá v najbližších rokoch výrazne zmení svoj vzhľad, ho chce za predpokladaných 55 miliónov eur postaviť bratislavská spoločnosť TK Estate.

Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA. Komplex plánuje investor postaviť v lokalite, ktorá je vymedzená zo severnej strany ulicou Mlynské nivy, z južnej strany ulicou Landererova, z východnej strany ulicou Košická a zo západnej ulice Karadžičova. Termín začatia výstavby je odhadovaný v roku 2019. Ukončený by mal byť o rok neskôr. "Lokalita pre umiestnenie navrhovanej činnosti je voľná a dlhodobo nevyužívaná," píše sa v zámere.

Investor plánuje postaviť na pozemku výškovú budovu Tower 115 s 36 nadzemnými podlažiami a s priľahlým osempodlažným objektom. Výškovú budovu Tower 97 s 30 nadzemnými podlažiami a s priľahlým sedempodlažným objektom. Taktiež plánuje postaviť šesťpodlažnú budovu hotela, podzemnú garáž a zimnú záhradu, ktorá bude tvoriť prepojenie medzi dvoma výškovými budovami. 

V komplexe počíta so 490 bytmi a viac ako 600 parkovacími miestami v podzemnej garáži. Chýbať tu nebudú reštaurácie, kaviarne, jedálne, malé obchody či butiky. Plánuje sa aj denná klinika, relaxačné centrum, fitnes či galéria. Developer deklaruje, že svojím projektom chce prispieť k vytvoreniu nového moderného centra Bratislavy na mieste bývalého priemyselného zázemia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?