Projekt Sky Park sa rozšíri o štvrtú vežu

13.11.2017
0

Zdroj: skypark.sk

Páčil sa vám článok?

Developerský projekt Sky Park v centre Bratislavy sa bude rozširovať. K trom vežiam, ktoré tvoria rezidenčnú časť projektu, pribudne na dokúpenom susediacom pozemku v poradí štvrtá veža.

Tá je v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie. Informoval o tom hovorca Penta Investments Gabriel Tóth.

Štvrtá rezidenčná veža má totožné parametre a architektonické riešenie ako predošlé tri veže (31 nadzemných podlaží a výšku 103,8 metra). Celkovo má ponúknuť 264 bytových jednotiek a ďalších 372 parkovacích miest.

„Rozloha pozemku prislúchajúceho k novej rezidenčnej veži je takmer 7000 metrov štvorcových (m2) a jeho akvizícia od predošlého majiteľa sa uskutočnila v priebehu tohto roka. Vďaka tejto akvizícii sa tak verejné priestory ešte rozšíria a po dokončení projektu bude jeho súčasťou nový mestský park na rozlohe viac ako 30.000 m2,“ priblížil Tóth.

Aktuálne sú už prvé tri rezidenčné veže vo výstavbe, pričom ich dokončenie sa očakáva koncom roka 2019. Súčasťou Sky Park sú aj dve administratívne budovy, jedna z nich už disponuje aj stavebným povolením. Spolu s výstavbou projektu je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?