FOTO: Na Blumentálskej stavajú luxusné byty - tipnite si, koľko bude takýto výhľad stáť...

6.11.2017

Zdroj: Blumental rezidencia

Páčil sa vám článok?

V polovici októbra spustili predaj druhej etapy apartmánových bytov v novej rezidencii Blumental, ktorá sa nachádza na Blumentálskej ulici. Prvá etapa so 112 bytmi už bola vypredaná a z novej ponuky 98 apartmánových bytov s nadštandardným bývaním sa takmer polovica už vyčerpala. Tie najluxusnejšie byty s veľkou terasou a vírivkou sú ešte k dispozícii...

Jedným z dôvodov, prečo sú tie najatraktívnejšie byty so štyrmi či piatimi izbami, dvoma kúpeľňami a veľkou terasou ešte voľné, môže byť aj pomerne vysoká cena. Aj keď najlacnejšie byty v tomto rezidenčnom komplexe sa ponúkajú už od 88-tisíc eur, tak tie drahšie stoja okolo 500-tisíc až po apartmánový byt na dvoch podlažiach v hodnote 820-tisíc eur. Za túto cenu získate päť izieb, dva šatníky, dve kúpeľne a celkovo vyše 200 metrov štvorcových interiérových priestorov plus 122 metrov štvorcových exteriérov. Pri takom priestore už nie je problém mať na terase nielenže vírivku, ale možno ani malý bazén.

Každý jeden byt bude mať k dispozícii balkón, lodžiu alebo terasu. Výhodou je určite aj moderné bývanie v širšom centre mesta, v lokalite s bohatou históriou, ktorá zažíva renesanciu v podobe generačnej výmeny. Budúcim obyvateľom tu ponúkajú nadštandardné byty so stropným chladením, podlahovým kúrením, privátnymi zelenými oázami, novým námestím a bohatou občianskou vybavenosťou priamo v rezidencii či jej blízkom okolí.

Na fasáde rezidencie Blumental je použitý jurský a mušľový vápenec so zvyškami skamenelín a poctivé materiály budú využité aj v spoločných priestoroch a bytoch – či už je to talianska gresová dlažba alebo drevené podlahy v bytoch. Zvýšené pohodlie v bytoch zabezpečujú protihlukové hliníkové okná s izolačným trojsklom, exteriérové hliníkové žalúzie, odhlučnené medzibytové steny alebo bezbariérový prístup na balkóny a terasy. Rezidentom bude k dispozícii aj zelený vnútorný dvor s oddychovou zónou a detským ihriskom.

Zdroj: Blumental rezidencia

​Absolútnou novinkou má byť jedinečný systém stropného chladenia a vykurovania bytov pomocou plynového tepelného čerpadla, ktorý je prepojený s inteligentným riadiacim systémom. V tomto rozsahu by malo ísť o slovenský unikát. Výnimočnosť technológie stropného chladenia oproti iným metódam ochladzovania spočíva v tom, že studený vzduch nefúka a neprúdi cez žiadne filtre. Predstavuje efektívnejšiu a zdravšiu alternatívu oproti doposiaľ využívaným formám klimatizácie.

Krok so svetovými trendmi predstavujú v projekte Blumental aj ekologické zelené bezúdržbové strechy, ktoré zachytávajú nečistoty, prah, vlhkosť a produkujú kyslík, čím zlepšujú mestské ovzdušie a pomáhajú skvalitňovať mikroklímu v okolí. Zabezpečujú udržateľnú klímu v dome a obyvateľom v budúcnosti ušetria náklady na energie.

(ars, foto: Blumental rezidencia) 

 

Páčil sa vám článok?