V blízkosti Námestia 1. mája plánujú postaviť bytový dom, bude sa i búrať

6.7.2017
0

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

V blízkosti Námestia 1. mája v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto plánujú výstavbu polyfunkčného bytového domu so 122 bytmi pre zhruba 300 obyvateľov.

Túto investíciu plánuje bratislavská spoločnosť Rezidencia medzi hviezdami, a.s. (patrí pod skupinu Proxenta), realizovať ešte v tomto roku, s predpokladom začatia prevádzky v roku 2019. Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA. Pozemok, na ktorom sa plánuje výstavba, je vymedzený Námestím 1. mája, nezastavaným pozemkom, ktorý je momentálne využívaný ako parkovisko, či polyfunkčným domom na Jozefskej ulici, ktorý je v súčasnosti vo výstavbe.

V navrhovanom obytnom dome budú byty, ale aj obchodné či odbytové priestory. K dispozícii má byť aj spoločná podzemná garáž. Objekt je navrhnutý s vnútorným nádvorím – átriom. Nádvorie bude prepojené s pasážou s Námestím 1. mája. Výškové členenie vychádza z výšky okolitej zástavby a má tvoriť plynulý prechod medzi susediacim štvorpodlažným domom vo výstavbe a susediacim vyprojektovaným osempodlažným polyfunkčným objektom vedľa hotela. Investor plánuje päť až osem nadzemných podlaží a dve podzemné podlažia. V podzemnej garáži má byť 170 stojísk.

Na pozemku, kde developer plánuje stavať, sa nachádza sedempodlažná polyfunkčná administratívna budova z 90. rokov minulého storočia, uličné krídlo schátralého dvojpodlažného bytového domu zo začiatku minulého storočia a betónová plocha nádvoria i nespevnená plocha. Existujúce objekty majú byť v rámci prípravy pozemku na výstavbu odstránené. Pôvodné dvorné krídla dvojpodlažného bytového domu boli už zbúrané. Celkové náklady na výstavbu tohto bytového domu odhaduje investor na asi deväť miliónov eur.

Fotogaléria:

(TASR)

Páčil sa vám článok?