FOTO: Na street workoutovom ihrisku Jama v Petržalke sa už pracuje

8.6.2017
0
Na street workoutovom ihrisku jama v petržalke sa už pracuje - Jama1
Páčil sa vám článok?

Petržalka minulý týždeň začala s rekonštrukciou plôch a budovaním areálu pre šport a hry na mieste bývalého ihriska v areáli JAMA na Vyšehradskej-Šášovskej.

„Som rád, že bude slúžiť nielen malým deťom, ale aj mládeži a dospelým, že tu vznikne moderný areál skutočne pre všetkých,“ povedal  petržalský starosta Vladimír Bajan. Pre tých starších sú pripravené sety pre silové cvičenie, samostatné cvičebné stroje, florbalové bránky, prekážkové dráhy aj lezecký kopec.

Územie s rozlohou 1738 štvorcových metrov je ohraničené pešími komunikáciami, voľnými plochami a pôvodnými prvkami ihriska. V prvej etape je potrebné odstrániť asfalt, upraviť povrch jeho dobetónovaním a založiť základy pre jednotlivé prvky. Potom príde rad na nový špeciálny povrch s čiernou podkladovou a vrchnou farebnou vrstvou, čím sa aj opticky rozdelí ihrisko podľa jednotlivých zón. Nasledovať bude osadenie mobiliáru, nových prvkov a pribudne aj nové oplotenie. „Nezabudli sme ani na obľúbený herný prvok - pyramídu z lanovej siete, ktorá určite poteší všetky deti z okolia,“ informuje Michaela Platznerová z petržalského úradu.

Street workoutové ihrisko bude slúžiť pre silové cvičenie v exteriéri a vo Fitparku nájdu obyvatelia samostatné cvičebné stroje v antivandal vyhotovení vhodné aj pre seniorov. Sólo herné prvky, skokanský mostík, dráhy a prvky pre rovnováhu doplní ešte lezecký kopec s chytmi. Tento športovo-herný prvok vznikne využitím súčasného betónového kopca. Povrch kopca zbavia nesúdržných častí, ošetria penetračným náterom a potiahnu mäkkým liatym povrchom a na strmšiu (zadnú) stranu kopca osadia lezecké chyty určené do exteriéru s antivandal vyhotovením. Na vrchnej ploche budú v liatom povrchu stvárnené plošné prvky.

Z dôvodu veľmi náročného prístupu mechanizmov na miesto stavby, dohodla mestská časť trasu cez trávnatú plochu, aby ťažké mechanizmy nepoškodili chodníky a basketbalové ihrisko. Trávnaté plochy po ukončení rekonštrukcie totiž opravíme rýchlejšie a za menej peňazí ako popraskaný asfalt. „Pevne verím, že tento areál bude plný hrajúcich sa ľudí a nebude lákať vandalov,“ dodal Vladimír Bajan.

(ts, ms, foto: Stanislava Hanuszová)

Páčil sa vám článok?