Na Zochovej zbúrali historickú budovu!

15.2.2017
0
Na zochovej zbúrali budovu z 19. storočia! - zochova zburane

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Bratislavčania sú v šoku, z historickej budovy na Zochovej ulici sú už iba ruiny. Zisťovali sme, čo je za tým.

Obrátili sa na nás viacerí prekvapení čitatelia, ktorých veľmi pobúril fakt, že jednoposchodová  budova na Zochovej ulici (na fotografii) sa zo dňa na deň zmenila na hŕbu ruín (ďalšie fotografie v galérii). Stavba sa nachádzala hneď za novopostaveným hotelom na Pilárikovej. Na sociálnych sieťach sa okamžite rozprúdili rozhorčené diskusie, ľudia nechápu, čo je za tým.

Obrátili sme sa na miestny úrad v Starom Meste s otázkami, z akých dôvodov a kto budovu zbúral, či je takýto postup v súlade so zákonom a aká stavba má prípadne na tomto mieste vyrásť. Na úrade tvrdia, že všetko je v poriadku. „Nakoľko sa vyskytol problém so statikou, bol na stavbu zvolaný štátny stavebný úrad aj za prítomnosti pamiatkového úradu, spolu posúdili, že zbúranie je potrebné,“ zaslala nám stručné stanovisko hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Boli sme sa pozrieť i na mieste. Na plot  je vyvesené i oznámenie o začatí stavby. Má ísť o prístavbu, nadstavbu a stavebné úpravy domu na Zochovej 4. Stavebné povolenie vydalo Staré Mesto,  objednávateľom stavby je eseročka BD 3. Termín dokončenia je plánovaný na apríl 2018.

Prípadu sa budeme ešte venovať.

(ms, Foto: googlemaps, ms)

Páčil sa vám článok?