Bytový projekt Mendelsohn dokončia, prevzal ho nový developer

11.1.2017
0
Bytový projekt mendelsohn dokončia, prevzal ho nový developer - MENDELSOHN-RESIDENCE_02
Páčil sa vám článok?

Pozastavený bytový projekt Mendelsohn v bratislavských Podunajských Biskupiciach na rohu Krajinskej a Kazanskej ulice prevzala od holandsko-slovenskej skupiny VVMZ developerská spoločnosť Bencont Development.

Šesťdesiat bytov má byť hotových v prvom polroku 2018. „O túto investičnú príležitosť sme sa zaujímali dlhšie. Neďaleko totiž dokončujeme iný náš bytový dom – Valerian. Mendelsohn je solídne pripravený projekt so zaujímavou polohou a architektúrou,“ uviedol konateľ spoločnosti Martin Šimurda.

Projekt je svojím stvárnením odkazom na tvorbu architekta prvej polovice 20. storočia, predstaviteľa nemeckého expresionizmu Ericha Mendelsohna. Bytový dom bude mať 10 nadzemných a jedno ustúpené najvyššie podlažie. Pozostávať bude zo 60 bytov v rôznych výmerách od jednoizbových po štvorizbové.

Na prízemíbudú situované obchodné priestory s celkovou výmerou 543 štvorcových metrov a vjazd do garáže. V suteréne v troch podzemných podlažiach bude k dispozícii 78 parkovacích miest na státie pre majiteľov bytov a obchodných priestorov.

Bytový dom začala stavať skupina VVMZ ešte v roku 2008, o rok neskôr práce pre nepriaznivú ekonomickú situáciu pozastavila. Nový investor Bencont projekt prevzal vlani a v auguste spustil pokračovanie výstavby nadzemnej časti domu. Výstavbu plánuje ukončiť v prvej polovici roka 2018.

(TASR, Vizualizácie: Andrea Klimko Architects)

Páčil sa vám článok?