Koniec podujatí pri DK Dúbravka? Vlastník pozemku tu chce stavať

1.1.2017
0
Koniec podujatí pri dk dúbravka? vlastník pozemku tu chce stavať - hody_dubravka
Páčil sa vám článok?

Nový vlastník pozemku pri Dome kultúry (DK) Dúbravka plánuje výstavbu. O podujatia a zábavné atrakcie, napríklad Dúbravské hody, ktoré sa na tejto ploche organizujú, obyvatelia v tomto roku neprídu.

„Organizácia najbližších Dúbravských hodov nie je ohrozená, zámer výstavby na danom území je len na počiatku celého procesu,“ uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. „V novom roku bude ešte možné organizovať podujatia na tejto ploche,“ potvrdil Peter Horváth zo spoločnosti Arca Capital, ktorá v roku 2016 odkúpila pozemok.

Priznal tiež plány výstavby, uviedol ale, že súčasné platné územné rozhodnutie, ktoré bolo v minulosti na pozemok vydané, spoločnosť nevyužije. „Projekt je v príprave, využijeme možnosti platného územného plánu pre dané územie,“ povedal.

Marcinátová pripomenula, že pre nový zámer bude potrebné územné a stavebné konanie. „Keďže ide o pozemok v centre mestskej časti, vedenie Dúbravky sa bude snažiť rokovať s vlastníkom a regulovať výstavbu v zmysle platných regulatívov,“ uviedla. Upozornila i na to, že územie je súčasťou architektonickej súťaže, ktorú mestská časť pripravuje v spolupráci s komorou architektov v súvislosti s rekonštrukciou a prestavbou DK Dúbravka.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?