V druhej časti trate pripravia sedem zastávok

12.2.2016
0
V druhej časti trate pripravia sedem zastávok - elektricka_petrzalka_viz
Páčil sa vám článok?

Druhá etapa električkovej trate až po Janíkov dvor v Petržalke začína byť čoraz aktuálnejšie a reálnejšia.

Dodávateľ už vypracoval pre mesto zámer EIA pre projekt, ktorý zašlú na kontrolu Európskej komisii a následne podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov Okresnému úradu Bratislava, odboru starostlivosti o životné prostredie. Hneď potom sa k nemu budú môcť vyjadriť aj občania a všetky dotknuté úrady.

Električková trať bude osadená do existujúcej infraštruktúry s napojením na už existujúcu MHD. Nebude sa stavať žiadna súbežná cestná komunikácia, ktorá bola v tomto území pôvodne plánovaná.

V druhej časti trate dlhej približne 4,3 km bude sedem zastávok: Chorvátske rameno (dnes približne zastávka Jungmannova), Gessayova (nová zastávka v centre pripravovaného projektu Petržalka City), Zrkadlový háj (medzi dnešnými zastávkami Romanova a Markova), Stred (dnes zastávka Topoľčianska), Veľký Draždiak (medzi dnešnými zastávkami Šintavská a Strečnianska), Lietavská (medzi pôvodne navrhovanými zastávkami Lietavská a Juh), Janíkov dvor (pod podjazdom pod Panónskou cestou).

(db, is)

Páčil sa vám článok?