Už v marci majú začať opravovať promenádu

3.2.2016
0
Už v marci majú začať opravovať promenádu - pko_viz2
Páčil sa vám článok?

Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol so zástupcami spoločnosti Henbury Development a vyzval ich na čo najrýchlejšiu obnovu dunajskej promenády. Tá by sa mala začať v marci.

„Obnova do siedmich mesiacov od získania všetkých povolení je súčasťou mimosúdnej dohody,“ vysvetlil primátor. Na stretnutí sa zástupcovia investora dohodli s vedením mesta na termínoch aj na konkrétnych prácach. „Obnova sa podľa dohody začne koncom marca a hotová bude už v lete,“ povedal primátor. Medzi práce, ktoré sa investor zaviazal v tomto priestore spraviť, patrí obnova plôch a chodníkov, výsadba zelene a parkové úpravy, vyčistenie múrika, vybudovanie verejného osvetlenia, umiestnenie mobiliáru s lavičkami, odpadkové koše, stojany na bicykle či pitné fontány. Postup prác bude vedenie mesta kontrolovať.

Podľa dohody investor do siedmich mesiacov opraví časť od River Park I po Most Lafranconi a do troch rokov od vydania stavebného povolenia vybuduje novú promenádu. V ďalšej etape investor vybuduje verejný priestor centrálneho námestia (2 500 štvorcových metrov), pričom celkovo má plocha River Park 2 zabrať 72 000 štvorcových metrov plochy. So začiatkom výstavby projektu River Park 2 sa ráta do troch rokov.

(sk, mm)

Páčil sa vám článok?