Na Bezručovej bude bytový komplex, vrátane zdravotníckeho zariadenia

15.12.2015
0
Na bezručovej bude bytový komplex, vrátane zdravotníckeho zariadenia - bezrucova2015_1
Páčil sa vám článok?

Na mieste bývalej nemocnice s poliklinikou na Bezručovej ulici vyrastie nový rezidenčný komplex so 78 bytmi. Projekt ráta so 78 jedno- až štvorizbovými bytmi, z toho 57 klasickými bytmi a 21 apartmánmi (s maximálne tromi izbami), ktoré budú na šiestich nadzemných poschodiach.

Okrem bytov tu vznikne aj zdravotnícke zariadenie, ktoré má byť na prízemí a na prvom poschodí. Každý z bytov bude mať parkovacie miesto v podzemnej garáži, ktorá bude mať tri až štyri podzemné podlažia a celkove by v nej malo parkovať až 247 vozidiel.

Rekonštrukcia objektu by sa mala držať pôvodnej architektúry objektu, počas prác sa však odstráni časť nadstavby a nahradia ju novou. Aj preto zostane budova šesťposchodová. Investor má naplánovanú aj revitalizáciu okolitej vegetácie. Každý nový strom by mal mať pamätnú tabuľku, ktorá bude odkazovať na významné osobnosti histórie mesta.

Komplex má mať aj druhú časť, deväťposchodový objekt Bezručova 5. V ňom by mala mať okrem bytov miesto aj administratíva. S ňou sa ráta na 4 500 štvorcových metroch plochy, bytov má byť šesť a okrem toho 33 apartmánov na prechodné ubytovanie.

Dve najnižšie poschodia budú určené na wellness centrum s bazénom a saunami, rehabilitáciou, ambulanciami, reštauráciami a barom.

(mm)
Vizualizácia: Bezručova Invest

Páčil sa vám článok?