Novomestská samospráva získa od investora benefity za 230-tisíc eur

30.4.2014
0
Novomestská samospráva získa od investora benefity za 230-tisíc eur - skultetyho1
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Nové Mesto získa od investora obytného komplexu na Škultétyho ulici benefity za 230-tisíc eur. Z peňazí, ktoré novomestská samospráva získa od spoločnosti Bavint, s.r.o., za ktorou je skupina Penta, samospráva v okolí Račianskej ulice zmodernizuje školy, zrekonštruuje športovisko, doplní vybavenie klubu dôchodcov, vybuduje nový výbeh pre psov.

„Pri podobných projektoch, akým je aj Obytný súbor Škultétyho, trváme na tom, aby benefity z príchodu nového suseda pocítili aj miestni občania, ktorí tu žijú. Pomôže škôlke, škole, prispeje na detské ihrisko, športovisko, zeleň a podobne. Jasne deklarujeme, že doba, keď si developer postavil svoj projekt a neriešil aj potreby okolia, je už za nami,“ zdôraznil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý (nezávislý).

V materskej škole na Šuňavcovej ulici budú zrekonštruované sociálne zariadenia, stavebné práce či nákup vybavenia čakajú aj škôlky na Legerského a Pionierskej, s finančnou podporou môžu počítať aj základná škola na Sibírskej, materská škola na Šancovej či knižnica na Pionierskej ulici. Vybudovaný bude výbeh pre psov. Časť pôjde na dovybavenie Denného centra seniorov na Sibírskej, pribudne detské ihrisko, zrekonštruujú športovisko na Kominárskej ulici, opravia schody na Ulici J. C. Hronského a vybuduje sa zábradlie na Legerského ulici.

Na pozemku ohraničenom ulicami Škultétyho, Račianska, Kominárska a Kukučínova mal pôvodne vyrásť megalomanský projekt Slovany, ktorý mal byť vysoký 130 metrov a počítal s dvomi prepojenými budovami so 41 poschodiami. Pôvodný vlastník pozemku mal už vydané stavebné povolenie, po zásadnom nesúhlase súčasného vedenia novomestskej samosprávy a dlhých rokovaniach však súčasný investor znížil podlažnosť projektu na 6- a 8-podlažné budovy a jednu 12-podlažnú. Znížil sa aj počet bytov.

Do 5. mája má mať mestská časť na účte 30-tisíc eur. Ďalších 140-tisíc eur dostane možno už v lete, keď investor predá prvý z bytov, a zvyšných 60-tisíc eur do konca roka 2017.

(ado)
Vizualizácia - Bavint


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?