Skládka má byť základom novej bytovky

2.9.2013
0
Skládka má byť základom novej bytovky - stavebny_odpad
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke sa na pozemkoch smerom od kúpaliska Rosnička k futbalovému štadiónu ŠKP Dúbravka nachádza čerstvá skládka kusov betónu. Na navezený stavebný odpad nás upozornil čitateľ Miroslav Perniš, ktorý sa obáva, či nejde o nelegálnu skládku.

Z dúbravskej samosprávy nás informovali, že o navezení odpadu sa dozvedeli koncom júla 2013. Navezené kusy betónu sa nachádzajú na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve firmy B.D. Rosnička, s.r.o. Majiteľ pozemkov na ne uložil betónovú suť, firma tu totiž plánuje vybudovať parkovisko k bytovému domu Rosnička, ktorý sa má začať stavať na jeseň tohto roku medzi kúpaliskom a futbalovým štadiónom.

„Podľa vyjadrenia firmy, suť bude recyklovaná na frakciu 0-63 mm a tento recyklát bude použitý na násyp a spevnenie budúcich komunikácií stavby,“ uviedol pre Bratislavské noviny hovorca mestskej časti Dúbravka Michal Kriško.

V súčasnosti prebieha konanie o zmene územného rozhodnutia a vo veci bude ďalej konať Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave, ktorý je vecne príslušný.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?