Projekt futbalového štadióna na Tehelnom poli dostal zelenú

12.6.2013
0
Projekt futbalového štadióna na tehelnom poli dostal zelenú - stadion1
Páčil sa vám článok?

Projekt výstavby nového futbalového štadióna na Tehelnom poli získal stavebné povolenie. Investorom je spoločnosť Národný futbalový štadión, a.s., ktorú v roku 2006 založili futbalové kluby Inter Bratislava, Artmedia Petržalka, Slovan Bratislava a Slovenský futbalový zväz. Prvé dva kluby zanikli, spoločnosť tak kontroluje ŠK Slovan Bratislava a ľudia okolo Ivana Kmotríka.

Okrem štadióna s kapacitou 20 500 divákov má byť súčasťou komplexu nákupná pasáž, výšková budova hotela, 314 bytov a ďalšie komerčné priestory. Pod zemou majú byť parkovacie miesta pre vyše 1000 áut. Hľadisko má byť prekryté ľahkou oceľovou konštrukciou s plastovou membránou. V susednom areáli školy na Kalinčiakovej ulici majú pribudnúť dve tréningové ihriská, jedno s prírodným a druhé s umelým povrchom.

Stavebné povolenie vydal novomestský stavebný úrad 10. mája 2013, ak sa nikto neodvolá, má vstúpiť do platnosti koncom júna. Očakáva sa, že sa následne začne s búraním súčasného štadióna, na ktorom sa už štyri roky nehrá. Náklady na výstavbu celého komplexu sa odhadujú na 40 miliónov eur, dokončenie sa predpokladá v roku 2016, dokedy má platiť stavebné povolenie.

Očakáva sa, že na výstavbu prispeje aj vláda, ktorá vo februári podporila rekonštrukciu 20 futbalových štadiónov. O podpore výstavby štadióna na Tehelnom poli má rozhodnúť samostatne.

(ado)
Vizualizácie - Cube Design


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?