V Dúbravke zničili umelecké dielo na Ulici Sch. Trnavského

28.5.2013
0
V dúbravke zničili umelecké dielo na ulici sch. trnavského - brestovka
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke pri rekonštrukcii budovy bývalých potravín na Ul. Sch. Trnavského predpoludním zničili umelecké dielo - keramický reliéf Antona Galka a Anny Galkovej z roku 1976. TASR o tom informovala Dominika Belanská zo Spolku architektov Slovenska a Pavoľ Kráľ, predseda Slovenskej výtvarnej únie (SÚV).

"Pri rekonštrukcii budovy, známej ako Brestovka, medzi čerpacou stanicou a zdravotným strediskom dnes o desiatej začali robotníci pracujúci na rekonštrukcii budovy, ničiť kladivami keramický reliéf, "uviedla pre TASR Belanská, ktorá dodala, že okamžite informovala políciu. "Tá podľa mojich informácií na mieste spísala zápisnicu s konateľom spoločnosti, vykonávajúcej rekonštrukciu aj za účasti architekta Miestneho úradu Bratislava-Dúbravka. Podľa Belanskej je v súčasnosti miesto oplotené a keramický reliéf podľa všetkého úplne zničený.

Podľa informácií polície, pri preverovaní oznámenia policajná hliadka nezistila protiprávne konanie. "Vec bude odstúpená vecne príslušnému orgánu, " uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová.

Stavebný úrad v bratislavskej Dúbravke na celú záležitosť reagoval tým, že že stavebník v projektovej dokumentácii súvisiacej s rekonštrukciou objektu budovy uviedol len rekonštrukciu vnútorných priestorov. "Informáciu o umeleckom diele neuviedol," informovala TASR vedúca stavebného úradu Ľubica Vladovičová. Mestská časť podľa nej nemá informácie o evidencii objektu, ktorý je považovaný za umelecké dielo. "Keby sme o ňom vedeli, určite by sme sa so stavebníkom zaoberali tým, či rekonštrukcia takéto dielo zasiahne," dodala Vladovičová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?