Petržalská samospráva 13. marca predstaví projekt plavárne

7.3.2013
0
Petržalská samospráva 13. marca predstaví projekt plavárne - plavaren1
Páčil sa vám článok?

V stredu 13. marca 2013 o 17.00 h v Cik Cak Centre na Jiráskovej ulici predstaví mestská časť Petržalka verejnosti projekt verejnej plavárne. Samospráva má spracovaný základný projekt, ktorý posúdili miestni poslanci, a po verejnej prezentácii požiada mestská časť o stavebné povolenie a urobí výberové konanie na dodávateľa.

Budúca plaváreň získava konkrétne črty. Jedným z prvých krokov bolo rozhodnutie o jej umiestnení. To sa nerodilo ľahko. Hneď v prvej fáze petržalskí poslanci zamietli úvahy o postavení plavárne na súkromnom pozemku. Zamerali sa na pozemky vo vlastníctve mesta. Napokon uspela lokalita v dotyku Jiráskovej a Tupolevovej ulice, ktorú za účelom výstavby plavárne zverilo mesto do správy mestskej časti. Nasledovalo obstarávanie projektovej dokumentácie. Jej spracovateľom sa stal Ing. arch. Ján Katuščák.

„Diskutovali sme o veľkosti, prevádzke, aj modeli financovania. Prevládli zrelé úvahy, ktoré zamietli výstavbu 50 metrového bazéna, pretože by to bolo veľmi nezodpovedné s ohľadom na náklady na budúcu prevádzku bazéna,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

V plavárni bude plavecký päťdráhový bazén s predpokladanou kapacitou 62 návštevníkov, zážitkový bazén s atrakciami a s kapacitou 49 návštevníkov, detský bazén s atrakciami pre 12 detí a whirlpool pre relax v horúcej vode s kapacitou 5 ľudí. Denne by sa tu mohlo vystriedať v priemere 640 návštevníkov. Chýbať nebude zázemie: saunový svet, soláriá či občerstvenie. Predpokladá sa s vybudovaním nových parkovacích miest, ktoré budú následne zo strany mestskej časti doplnené aj o ďalšie kapacity v rámci novej parkovacej politiky.

„Náklady na výstavbu plavárne odhadujú odborníci na 3,3 milióna eur bez DPH, pričom cenu ešte môže upraviť elektronická aukcia. Financovať ju budeme čiastočne zo zisku z odpredaja akcií Dexia banky a čiastočne z úveru, podmienky ktorého schváli zastupiteľstvo,“ dodáva starosta Vladimír Bajan.

(mgl)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?