Na Landererovej začnú stavať dve veže Panorama City

5.3.2013
0
Na landererovej začnú stavať dve veže panorama city - panoramacity1
Páčil sa vám článok?

V blízkosti Eurovea, Slovenského národného divadla a Tower 115 na Landererovej ulici vyrastú dve obytné veže v tvare trojuholníka, ktoré sa výškou 108 metrov stanú najvyššími obytnými vežami na Slovensku. S výstavbou Panorama City sa má začať ešte tento rok, dokončenie je plánované na rok 2015. Presné termíny výstavby jednotlivých veží má investor, ktorým je bratislavská spoločnosť J&T Real Estate, a.s., postupne spresniť.

Základný koncept Panorama City navrhol pred niekoľkými rokmi svetový architekt Ricardo Bofill, pôvodom z Barcelony . Pôvodne malo ísť o luxusné bývanie s výhľadom na mesto, pričom veže mali dosahovať výšku až 150 metrov. Na Bofillove návrhy nadviazal ateliér slovenského architekta Juraja Hermanna. „Z návrhu Ricarda Bofilla zostala zachovaná najpodstatnejšia časť, teda dvojica obytných veží s charakteristickým trojuholníkovým pôdorysom. Celosklené štíhle veže však z pohľadu realitných špecialistov evokovali skôr administratívne výškové stavby. Preto sme do súčasnej podoby projektu navrhli pre každý byt otvorené obytné lodžie, ktoré dávajú projektu novú tvár a umožňujú cez celosklené steny nádherné výhľady na Bratislavu už z interiéru obývacej miestnosti alebo spálne,“ hovorí Juraj Hermann.

Panorama City prináša 600 nových bytov a takmer 950 parkovacích miest, čím významne rozšíri obmedzené možnosti nového bývania v centre. V Panorama City bude celkovo 56 jednoizbových bytov, takmer 250 dvojizbových, 232 trojizbových a 68 štvorizbových bytov. Na najvyššom 33. poschodí je v každej veži exkluzívna päťizbová rezidencia.

Priamo pod oknami Panorama City má vzniknúť park, ktorý má slúžiť ako oddychová zóna pre obyvateľov veží a zároveň má podľa investora priniesť do centra mesta chýbajúcu zeleň.
Napriek tomu, že výstavba sa ešte nezačala, od 1. marca 2013 si môžu záujemcovia budúce byty v Panorama City rezervovať.

(ado)
VIZUALIZÁCIE - JTRE


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?