Na Štefánikovej búrajú, má tam vyrásť polyfunkčný objekt

1.10.2012
0
Na štefánikovej búrajú, má tam vyrásť polyfunkčný objekt - Stefanikova1
Páčil sa vám článok?

Na Štefánikovej ulici 13 a 15, kde kedysi sídlilo železničné staviteľstvo, vznikne biznis centrum Biznis Garden Štefánikova s polyfunkčným objektom. Prestavba dvoch budov, z ktorých jedna je už do polovice zbúraná, sa začala v júli 2012. Stavba by mala byť dokončená v januári 2014.

Stavebný úrad mestskej časti Staré Mesto vydal spoločnosti New Vital, spol. s r. o. v máji 2012 rozhodnutie na zmenu stavby pred dokončením. Pred tým jej však schválil niekoľko žiadostí, medzi ktorými bolo aj povolenie na búranie. Dnes je však už stavebníkom spoločnosť Kartezis, s. r. o., ktorá projekt od New Vital spol. s r. o. kúpila. Investorom je ITB development.

Dvojica objektov bola zapísaná v liste vlastníctva ako administratívne budovy a posledná zmena spočíva v nadstavbe a prístavbe administratívnej budovy. „Hlavnou je zmena funkcie na administratívny objekt s polyfunkciou, s čím je spojená aj zmena vnútorného usporiadania a dispozície celého objektu. Objekt bude mať tri podzemné podlažia a deväť nadzemných," uviedol hovorca Starého Mesta Tomáš Halán.

V podzemných podlažiach projektanti navrhujú parkovacie priestory a technické zázemie. Na prvom nadzemnom podlaží by sa mali nachádzať dva obchodné priestory, ktoré sú orientované do Štefánikovej ulice. Zadná časť prízemia je riešená ako garáž, ktorá je prekrytá sčasti stavbou a sčasti betónovým prestrešením. „Vybudujeme 90 parkovacích miest, 4500 štvorcových metrov kancelárskych priestorov a 450 štvorcových metrov obchodných priestorov," povedal konateľ spoločnosti Kartezis, s. r. o., Igor Lichý. Na druhom až deviatom nadzemnom podlaží sa budú nachádzať administratívne priestory s potrebným zázemím.

Stavba je financovaná cez Všeobecnú úverovú banku a má ako jediná stavba v Bratislave Zelený certifikát, čo znamená, že budova je priaznivá k životnému prostrediu.

(mch)

Páčil sa vám článok?