Polícia obvinila jedného čierneho stavebníka z Dúbravky

15.9.2012
0
Polícia obvinila jedného čierneho stavebníka z dúbravky - Cierna stavba
Páčil sa vám článok?

Za stavbu bez stavebného povolenia, na ujmu majiteľa pozemku alebo poškodenie práv viacerých ľudí, hrozí už viac ako rok až dvojročné väzenie. Od septembra 2011 navyše platí, že ten, kto takto porušil zákon dva razy v priebehu 24 mesiacov, môže si odsedieť až päť rokov. Polícia už dostala desiatky podnetov, výsledkom je zatiaľ jeden obvinený.

"V Bratislavskom kraji eviduje polícia v tomto roku 17 oznámení v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu neoprávneného uskutočňovania stavby," povedala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

V troch prípadoch bolo podľa nej začaté trestné stíhanie a jednu osobu obvinili. Keďže vyšetrovanie prebieha, známe je iba to, že čierna stavba sa nachádza v mestskej časti Dúbravka. Ďalších osem podnetov policajti odstúpili stavebným úradom. Zistili, že nešlo o trestný čin, ale môže ísť o priestupok. Tri podnety podľa Hráškovej odmietli a o ostatných ešte nerozhodli. Polícii prišlo najviac (8) oznámení na stavby v okrese Bratislava IV.

(TASR)
ILUSTRAČNÉ FOTO - archív BN

Ospravedlnenie

Týmto sa ospravedlňujeme Zuzane Rapantovej za zverejnenie nepravdivých informácií, že pozemok pod stavbou predajne PNS č. 100, súpisné číslo 3255, druh stavby 630, ktorá je postavená na pozemku parcelné číslo 3039 o výmere 107 m2, zastavané plochy a nádvoria, parcela registra ,,C", zapísaná na LV č. 2432, nachádzajúcej sa v okrese Bratislava IV, obec BA-m.č. Dúbravka, katastrálne územie Dúbravka patrí mestu Bratislava a že tento pozemok Zuzana Rapantová ukradla. Pravdou je, že Zuzana Rapantová riadne kúpila pozemok spolu so stavbou na ňom stojacou od predchádzajúceho vlastníka - Slovenská pošta, a.s. a mestu Bratislava tento pozemok nepatril. Súčasne nie je pravdou, že voči Zuzane Rapantovej bolo vedené trestné stíhanie z dôvodu neoprávneného uskutočňovania stavby.

Páčil sa vám článok?