O osude Kráľovej hory budú hovoriť na zhromaždení

14.6.2012
0
O osude kráľovej hory budú hovoriť na zhromaždení - Kralova hora1
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Karlova Ves organizuje verejné zhromaždenie, na ktorom budú môcť občania vyjadriť názor k záchrane lúky na Kráľovej hore pred jej výstavbou. Stretnutie bude 21. júna 2012 o 18.00 h v Karloveskom centre kultúry na Molecovej ulici 2.

Kto by chcel prispieť k záchrane Kráľovej hory, na stretnutí má možnosť vyjadriť názor, predniesť pripomienky či návrhy. Mestská časť Karlova Ves pozýva na zhromaždenie všetkých občanov, a to práve pri príležitosti prvého výročia verejného zhromaždenia o osude Kráľovej hory.

Medzi pozvanými sú okrem Bratislavčanov aj primátor mesta Milan Ftáčnik (nezávislý), starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (Smer-SD), starostka Devína (Ľubica Kolková (nezávislá), členovia petičného výboru za záchranu Kráľovej hory, predseda a členovia komisie pre výstavbu a strategické plánovanie pri mestskom zastupiteľstve a zástupcovia investora.

Kráľova hora patrí do katastrálneho územia mestskej časti Devín, ale využívajú ju najmä obyvatelia Karlovej Vsi na rekreáciu. Proti zástavbe lúky v lese nad sídliskom Dlhé diely spísali obyvatelia petíciu s vyše 21-tisíc podpismi, ktorú septembri 2011 odovzdali primátorovi. Investor Kráľova hora, s.r.o., a developer J&T Real Estate, a.s., však chcú na lúke postaviť obytné domy a ubytovne pre seniorov. Tvrdia, že doteraz vychádzali občanom v ústrety, teraz však plánujú opäť začať s povoľovacím procesom výstavby.

Samospráva mesta Bratislava sa pokúsila lúku nad Dlhými dielmi zachrániť výmenou za iné mestské pozemky v Petržalke a v Ružinove, to sa však stretlo s odporom petržalských miestnych poslancov a primátor napokon návrh stiahol aj z rokovania mestského zastupiteľstva.

Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?