Ftáčnik podpísal výstavbu v Karlovoveskej zátoke

7.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) potvrdil kladné stanovisko svojho predchodcu k spornej výstavbe v Karlovoveskej zátoke. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme.

Primátor tak urobil po tom, čo pred komunálnymi voľbami podpísal petíciu proti zámeru developéra J&T Real Estate postaviť na pozemkoch určených územným plánom na šport a rekreáciu osempodlažný polyfunkčný dom Karlovoveské rameno III.

Primátor pre denník uviedol, že kladné stanovisko potvrdiť musel. "Nenašli sme žiadny rozpor s územným plánom," povedal s tým, že petíciu podpísal ako občan. "Chcel som, aby sa to prešetrilo a teraz sa to prešetrilo. Ak som sa niekde pomýlil, nech niekto povie," dodal primátor. Tento proces podľa jeho slov nezávisí od jeho vôle. "Je to zákonom stanovené," doplnil Ftáčnik.
Námestníčka primátora a karlovoveská poslankyňa Petra Nagyová-Džerengová (Most-Híd) pre Sme povedala, že po potvrdení záväzného súhlasného stanoviska mesta nevidí veľkú šancu ako zabrániť výstavbe.

Podľa návrhu memoranda medzi mestskou časťou a investorom, ktoré má denník Sme k dispozícii a poslanci ho dostali na pripomienkovanie, má investor poskytnúť po tom, ako bude právoplatné stavebné rozhodnutie, mestskej časti dar vo výške 700.000 eur. Okrem sporného ubytovacieho zariadenia chce podľa denníka postaviť investor v zátoke aj ďalší polyfunkčný dom. Karlova Ves tam zase chce vybudovať novú verejnú lodenicu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?