Vajnorčania protestujú proti novej zástavbe

2.2.2012
0
Vajnorčania protestujú proti novej zástavbe - Nove suty1
Páčil sa vám článok?

Nespokojnosť obyvateľov mestskej časti Vajnory vyvolal zámer spoločnosti VI Group zastavať lokalitu Šúty zahusťovacím komplexom 84 bytov. Neželajú si obytné bloky či bytové domy, ale požadujú voľnejšiu zástavbu na spôsob rodinných domov v maximálnej podlažnosti 2+1 na pozemkoch s rozlohou minimálne šesť árov.

Starosta Vajnor Ján Mrva pre TASR dementoval informácie spoločnosti VI Group, že o ich investičnom zámere je už rozhodnuté. "Nie je to pravda. V uvedenej lokalite prebieha spracovanie územného plánu zóny a občania, vlastníci, investori sa práve v pripomienkovom konaní konceptu vyjadrujú k dvom navrhovaným alternatívam plánu. Vyhodnotenie pripomienok bude vo februári a marci tohto roku a pripomienky sa prerokujú aj v stavebnej komisii mestskej časti," povedal Mrva.

Zámer spoločnosti VI Group je súčasťou jednej zo stavebných alternatív, ktorá sa však stala predmetom ostrej kritiky občanov. Všetky občianske pripomienky sú v rozpore so zámerom investora. "Investor však dosiaľ na stavebné práce nemá vydané územné ani stavebné povolenie a teda občanov zavádza, ak tvrdí, že už môže a ide realizovať svoj investičný zámer," uviedol predseda stavebnej komisie miestneho úradu Vajnory Ján Šilinger.

Investori zatiaľ len podali žiadosť o vydanie územného rozhodnutia. "Mestská časť Vajnory požiadala Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý sa vyjadruje v územnom konaní k investičnej činnosti ako orgán územného plánovania, aby svoje súhlasné stanovisko zmenil vzhľadom na prebiehajúce pripomienkové konanie v procese spracovania územného plánu zóny Šúty a negatívne pripomienky dotknutých obyvateľov Vajnôr," dodal Mrva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?