V Podunajských Biskupiciach bude Kaufland

27.1.2012
0
V podunajských biskupiciach bude kaufland - Kaufland1
Páčil sa vám článok?

Na križovatke Ulice Svornosti a Slovnaftskej má do roka vyrásť nákupné centrum Kaufland. Stavať sa má začať ešte v prvom štvrťroku tohto roka, s dokončením sa počíta začiatkom roka 2013. Investorom je spoločnosť Queen Investment, s.r.o.

Úžitková plocha stavby má presiahnuť 5600 štvorcových metrov, pričom sa tu podľa projektu počíta okrem predajne Kauflandu aj s ďalšími menšími prevádzkami. Kauflan zaberie 3700 štvorcov, zvyšných 370 štvorcov predajnej plochy zaberú doplnkové predajne. Objekt má byť jednopodlažný a svojou architektúrou sa nemá výraznejšie odlišovať od ostatných predajní Kauflandu. Fasádu má tvoriť hliníkový plech.

Investor predpokladá vznik približne stovky pracovných miest a vybudovanie 266 parkovacích státí na vonkajších plochách. Dopravné napojenie sa predpokladá z oboch hlavných ťahov - teda z Ulice Svornosti a aj zo Slovnaftárskej. V spojení so Slovnaftskou má vzniknúť svetelná križovatka. Celkové náklady na výstavbu majú podľa prvých odhadov dosiahnuť 8 miliónov eur. V Bratislave chce Kaufland stavať aj v blízkosti križovatky na Patrónke a Dúbravke.

(brn)

Páčil sa vám článok?