Ikea a Avion sa chcú ďalej rozširovať, oproti vyrastá nákupné centrum Korzo

3.12.2011
0
Ikea a avion sa chcú ďalej rozširovať, oproti vyrastá nákupné centrum korzo - Avion1
Páčil sa vám článok?

Na Ivanskej ceste je už niekoľko týždňov čulý stavebný ruch. Oproti obchodnému domu IKEA cez cestu sa tu totiž stavia nové nákupné centrum KORZO Bratislava Shopping Park. Má tu byť 18 prevádzok, pričom centrum má byť hotové ešte do Vianoc.

Investorom je spoločnosť P13 retail, s.r.o., za výstavbou však stojí investičná skupina Alfa Group. KORZO má mať predajnú plochu 16 000 štvorcových metrov a majú sa sem nasťahovať obchody Billa, Trekland, Koberce Trend, Milenium, Komfort a ďalšie. Výstavba nákupného centra bude stáť 13,5 milióna eur.

Oveľa rozsiahlejšia výstavba sa však pripravuje na druhej strane Ivanskej cesty. V rámci štvrtého rozšírenia nákupných centier AVION a IKEA sa totiž plánuje ich prepojenie. Investor pripravuje tiež nové dopravné riešenie, nové parkoviská a ďalšie plochy. V prípade Avionu má investícia predstavovať 11,5 milióna eur, v prípade rozšírenia IKEA až 36 miliónov eur.

Nová prístavba Avionu bude nadväzovať na existujúce centrum po pravej strane vjazdu do areálu z Ivanskej cesty. Nakoľko rozšírenie Avionu zaberie časť parkovísk, investor zväčší kapacitu podzemného parkoviska o 150 státí. Táto etapa rozšírenia má byť hotová na budúci rok pred Vianocami.

Podstatne výraznejšie má narásť IKEA. Zo súčasných 22 000 štvorcových metrov má narásť na 36 700 štvorcov. Väčšie bude prízemie aj prvé poschodie a samoobslužný sklad. Kapacita reštaurácie, vyťaženej najmä zamestnancami z okolitých administratívnych centier sa zvýši z 225 na 565 miest.

Po ľavej strane centrálnej komunikácie tesne pri križovatke s Ivanskou cestou má vyrásť nový parkovací dom, ktorý bude mať jedno podzemné a štyri nadzemné podlažia s kapacitou 200 miest. Celkovo kapacita parkovísk v areáli IKEA a AVIONtak dosiahne až 3550 miest.

(brn)

1. Nákupné centrum KORZO má byť dokončené ešte tento rok.
2. S rozšírením nákupných centier IKEA a AVION sa počíta na budúci rok.
VIZUALIZÁCIE - Korzo, Ikea

Páčil sa vám článok?