Stavebník z Kaštieľskej tvrdí jedno, ružinovský stavebný úrad zase druhé

30.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na informáciu, že na Kaštieľskej ulici vyrástla čierna stavba (BN 39/2011), zareagoval dotknutý stavebník Stanislav Šimončič. Ohradil sa proti zverejneným informáciám a označil ich za lož. Ružinovská samospráva a tunajší stavebný úrad nám však potvrdili, že zverejnené fakty sú pravdivé.

„Nie je pravdou tvrdenie v názve článku Na Kaštieľskej vyrástla čierna stavba. Nikto nikdy nič také nedefinoval... je tam uvedených 19 nepravdivých tvrdení. Hoci ich pisateľ odvodzuje do lživých konštrukcií stavebného úradu mestskej časti Ružinov, ktoré sú v príkrom rozpore so skutkovým a právnym stavom. Ak je pravda, že stavebný úrad dal na svoju webstránku svoje lži obsahujúce listiny v neukončenom konaní, hrubým spôsobom zasiahol do mojich práv a právom chránených záujmov. Pravdou je, že na mojom pozemku nevykonávam naprosto nič, čo by nebolo bývalo starostovi mestskej časti riadne v zmysle stavebného zákona ohlásené. Nikdy som neodoprel prevzatie zásielky z miestneho úradu. Naopak, sú to zamestnanci tohto úradu, ktorí neodpovedajú na moje podania v zmysle zákona," tvrdí stavebník S. Šimončič.

Ako uviedla hovorkyňa mestskej časti Ružinov Miroslava Štrosová, „stavebník v máji ohlásil drobnú stavbu oplotenie. Stavebný úrad mu na toto ohlásenie odpovedal listom, ktorý si stavebník neprevzal. V auguste stavebník ohlásil jednoduchú stavbu rodinný dom. Stavebný úrad mu zaslal výzvu, aby predložil územné rozhodnutie. Stavebník si zásielku neprevzal v odbernej lehote, a ani žiadnu dokumentáciu potrebnú na stavbu rodinného domu nepredložil. V októbri štátny stavebný dohľad zistil, že stavebník realizuje inú stavbu, a to nad rámec pôvodného ohlásenia a bez stavebného povolenia. Stavebný úrad ho preto vyzval, aby zastavil stavebné práce, keďže ich realizuje bez povolenia. Zásielku si opäť neprevzal v odbernej lehote. Keďže neuposlúchol výzvu, stavebný úrad následne vydal rozhodnutie, ktorým zastavil stavebné práce a zverejnil to aj dočasnej úradnej tabuli na webstránke mestskej časti. Túto zásielku si stavebník už prevzal."

(mch)
Páčil sa vám článok?