Na konci Dúbravky sa má na budúci rok stavať Obchodné centrum Saratovská

25.11.2011
0
Na konci dúbravky sa má na budúci rok stavať obchodné centrum saratovská - Tesco dubravka1
Páčil sa vám článok?

Na konci mestskej časti Dúbravka, medzi Saratovskou a Agátovou ulicou, asi 50 metrov od obratiska konečnej električiek sa plánuje výstavba Obchodného centra Saratovská. Podľa investičného zámeru má byť užívateľom celého centra spoločnosť TESCO.

Na ploche 12 288 štvorcových metrov má vyrásť dvojpodlažné obchodné a parkovisko pre 249 vozidiel, z toho 164 na povrchu a 85 v garáži na úrovni 1. nadzemného podlažia. Investorom je spoločnosť IUWE - Dúbravčice, s.r.o., ktorú pre tento účel založili dve známe developerské spoločnosti - IURIS INVEST, s.r.o., a WEON group, a.s. Po dokončení stavby, by objekt obchodného centra mali podľa našich informácií odovzdať užívateľovi. Celkové náklady na výstavbu sú odhadované na 3,72 milióna €.

Výstavba Obchodného centra Saratovská súvisí s výstavbou Polyfunkčného súboru Dúbravčice východ a dobudovaním severozápadne osi Bratislavy.

Ako sa uvádza v investičnom zámere, výstavbou obchodného centra rozšíri prevádzkovateľ vlastnú sieť obchodných domov. Spoločnosť TESCO Stores SR, a.s., už teraz má v Bratislave celkom 20 predajní. Z toho dva hypermarkety v Podunajských Biskupiciach a v Devínskej Novej Vsi, tri obchody EXTRA v Petržalke, v Lamači a na Zlatých pieskoch, 14 menších predajní EXPRESS a vlakovú loď MY Bratislava na Kamennom námestí. V Dúbravke TESCO ešte nemá žiadnu predajňu, v susednej Karlovej Vsi má tri predajne EXPRESS na Kempelenovej, Kresánkovej a Majerníkovej, v Lamači okrem veľkého EXTRA je na Malokarpatskom námestí aj predajňa EXPRESS.

V súčasnosti podľa našich informácií prebieha územné konanie, s výstavbou obchodného centra by sa malo začať na budúci rok.

(pol)

Páčil sa vám článok?