ŠK Slovan si sám postaví nový futbalový štadión

16.11.2011
0
Šk slovan si sám postaví nový futbalový štadión - Stadion1
Páčil sa vám článok?

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava by do dvoch rokoch mal mať nový futbalový štadión. Potvrdil to predseda predstavenstva klubu Ivan Kmotrík s tým, že keď sa podarí v najbližších týždňoch vybaviť potrebné súhlasy, môže sa začať s búraním starého štadióna.

Štadión by mal stáť vyše 50 miliónov eur a vyrastie na mieste, kde sa dnes rozpadá bývalý štadión Slovana. „Nepýtame ani korunu od mesta, ani od štátu, chceme si to postaviť sami ako Slovan Bratislava. Kapacita štadióna bude okolo 20 500 divákov, plus chceme vybudovať infraštruktúru," povedal I. Kmotrík. Klub sa však bude musieť najskôr dohodnúť s mestom Bratislava, ktorému patria pozemky pod štadiónom.

Projekt výstavby nového futbalového štadióna na Tehelnom poli podporuje aj primátor Milan Ftáčnik. „Niekoľko mesiacov sme sa zaoberali projektmi národného štadióna, ale nikam to neviedlo. Mesto víta, že je tu súkromný investor, ktorý chce vybudovať štadión na najvyššej úrovni," vysvetlil primátor.

Fanúšikovia Slovana sú opatrní. Podobných prísľubov počuli v minulosti viacero. Zhodujú sa na tom, že týmto sľubom uveria až vtedy, keď sa starý štadión zbúra a začne sa naozaj stavať.

(ado)
VIZUALIZÁCIA - ŠK Slovan

Páčil sa vám článok?