Na rohu Bajkalskej a Prievozskej stavajú 17-poschodový Forum Business Center

3.11.2011
0
Na rohu bajkalskej a prievozskej stavajú 17-poschodový forum business center - Fbc1
Páčil sa vám článok?

Roh Bajkalskej a Prievozskej ulice patrí stavbárom. Po zbúraní starších objektov tu začína vyrastať Forum Business Center, sedemnásťposchodové nové admistratívne centrum. Objekt bude mať 18 779 štvorcových metrov, ukončenie výstavby je naplánované na máj 2013. Celkové investície budú približne 30 miliónov eur.

O projekte sa hovorilo už pred štyrmi rokmi, reálne kontúry však nabral až na jar, keď zbúrali bývalé budovy spoločností Alpine Bau a Mramor. „Pokiaľ ide o pôvodný koncept, tak ešte predchádzajúci hlavný architekt mesta nás vyzýval na to, aby sme na tomto pozemku vybudovali výškovú dominantu. Zámer však nebolo možné realizovať, keďže územie sa už nachádza v náletovom kuželi letiska. Tvorcom aktuálneho konceptu sa podarilo zachovať tvar písmena H," informoval zástupca spoločnosti HB Reavis Roman Karabelli.

Budova vyrastie v území tzv. Mlynských nív-západ, v areáli bývalej betonárky a objektu Mramor a Ryba na nároží križovatky Prievozskej a Bajkalskej. Administratívna veža bude mať 17 prenajímateľných nadzemných podlaží, tri podzemné podlažia určené prioritne na parkovanie zamestnancov a ich návštev, a zelenej parkovej úpravy v úrovni terénu s oddychovými plochami. Forum Business Center ponúkne predovšetkým prenajímateľné administratívne priestory, na prvom nadzemnom podlaží však bude aj prenajímateľný priestor pre služby a v suterénoch priestory na parkovanie, skladovanie a technologické priestory. Vzhľadom na zatiaľ neznámych budúcich užívateľov objektu je dispozičné riešenie prenajímateľných priestorov poňaté čo najväčšmi flexibilne.

Horné administratívne podlažia budú mať 5 veľkokapacitných výťahov vrátane dvoch evakuačných predĺžených do suterénnych podlaží. Suterény s garážami navyše obsluhujú dva samostatné veľkokapacitné výťahy, vrátane jedného evakuačného. V návrhu je vyriešený bezbariérový prístup z podesty pešieho podchodu na všetky okolité pešie trasy. Príjazd a odjazd z podzemnej garáže je riešený cez Starú Prievozskú v smere od Bajkalskej ulice. Po dobudovaní dopravnotechnickej štruktúry v území Mlynských nív bude možné napojenie aj južným, resp. západným smerom.

(db)
VIZAULIZÁCIE - HB Reavis

Páčil sa vám článok?