Občania nechcú výstavbu na Kráľovej hore

5.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Proti plánovanej výstavbe v lokalite Kráľova hora v Karlovej Vsi spísali občania petíciu, ktorú podpísalo takmer 19 000 obyvateľov. Investor projektu, spoločnosť J&T Real Estate však tvrdí, že rekreáciu a šport na území zachová.

Petíciu proti výstavbe obytného komplexu Kráľova hora v chránenej lokalite Veľká lúka odovzdali zástupcovia petičného výboru primátorovi. V požiadavkách uviedli, že developer oživil snahu získať povolenie pre výstavbu. Tvrdia, že prírodná časť neďaleko panelákov by sa navždy znehodnotila a obyvatelia by prišli o jedinečné miesto oddychu a relaxácie. Občania žiadajú primátora, mestských poslancov, starostky Karlovej Vsi a Devína a poslancov týchto mestských častí, aby zmenili územný plán z občianskej vybavenosti na rekreáciu v prírodnom prostredí. Žiadajú tiež, aby na území vyhlásili stavebnú uzáveru.

Spoločnosť J&T Real Estate však ubezpečuje obyvateľov, že Kráľova hora bude naďalej k dispozícii pre športovo-rekreačné vyžitie, aj keď je zatiaľ ďaleko od akéhokoľvek konkrétneho konštatovania, ako bude Kráľova hora vyzerať. „Veľkú časť územia však budú môcť obyvatelia Dlhých dielov i Karlovej Vsi využívať na oddych a prechádzky naďalej, bez akýchkoľvek obmedzení," konštatuje spoločnosť vo vyhlásení.

Spoločnosť považuje vyjadrenia, že berie ľuďom lúku, za nešťastné a nepravdivé. „Investor, spoločnosť Kráľova hora, má pozemky vo vlastníctve už 10 rokov a nikdy nebránil vo voľnom využívaní celej Kráľovej hory," uvádza súkromná spoločnosť. Ako pripomenula, v čase nadobudnutia pozemkov investorom bolo územie Kráľovej hory podľa územného plánu určené na občiansku vybavenosť. „Náhla snaha karloveských poslancov o zmenu územného plánu nás preto prekvapuje a ich kroky považujeme za zásah do súkromného vlastníctva," dodal investor.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?