Bývalý cyklistický štadión nahradia park, parkovisko alebo športová hala

17.9.2011
0
Bývalý cyklistický štadión nahradia park, parkovisko alebo športová hala - Cyklostadion1
Páčil sa vám článok?

Štyri mesiace po skončení hokejových majstrovstiev sveta zostala v jame na Ulici odbojárov, kde kedysi stál cyklistický štadión, iba prázdna plocha. Počas šampionátu tam bolo provizórne parkovisko, jeho využitie pre budúcnosť je stále nejasné.

Bývalý primátor Andrej Ďurkovský pred zbúraním štadióna prisľúbil, že na jeho mieste bude verejný park a že sa tam určite nebude nič stavať. Neskôr sa spomínal park s nenáročnými športoviskami, pred viac ako dvoma mesiacmi oznámil nový primátor, že mesto má zatiaľ len jednu ponuku, podľa ktorej chce záujemca využiť priestor na výstavbu podzemných garáži a športovísk (malej športovej haly) prístupných pre verejnosť.

Minulý týždeň primátor prezradil, že medzi záujemcami o plochu je šéf slovenského tenisu Igor Moška. Bližšie podrobnosti však neoznámil, nedozvedeli sme sa ich ani od samotného Igora Mošku, ktorý na naše otázky nereagoval.

Prípadná výstavba na mieste cyklistického štadióna je dôležitá aj pre samosprávu Nového Mesta. „Budeme trvať na tom, aby bol priestor využitý v zmysle územného plánu, teda na športové a rekreačné účely," povedal jej starosta Rudolf Kusý. Keďže dosiaľ sa stavať nezačalo, požiadal Rudolf Kusý primátora, aby na pozemku mohla mestská časť prevádzkovať dočasné parkovisko pre potreby obyvateľov z okolia zimného štadióna.

Primátor s návrhom súhlasil, ostáva len dotiahnuť detaily, za akých podmienok sa tento priestor využije a úpravy samotného areálu. Samotní obyvatelia neďalekých domov sa na prípadnú výstavbu športovísk a parkovacích miest pozerajú pragmaticky. Ich názory sa dajú zhrnúť do odpovede nie pre výstavbu nejakej športovej haly a áno pre výstavbu nenáročných športovísk v rámci parku. Časť obyvateľov by však uvítala, keby tu vyrástol aj parkovací dom, v ktorom by mohli obyvatelia priľahlých domov parkovať.

Dušan Blaško
FOTO - Juraj Mladý

Páčil sa vám článok?