V týchto dňoch sa končí 1. etapa výstavby korza

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V najbližších dňoch sa bude kolaudovať polyfunkčný objekt na Gercenovej ulici, čím sa ukončí prvá etapa výstavby Petržalského korza. Nový dom pozostáva z 50 bytov, garáže s 29 parkovacími státiami a nebytových priestorov.

Ide o úvodný projekt, na ktorom sa podieľa Ministerstvo výstavby a verejných prác a mestská časť Petržalka, čo bude dôvodom návštevy dánskej ministerky urbanizmu a bytovej výstavby Lotte Bundsgaard.

Byty, ktorých vybavenie zahŕňa bezpečnostné dvere, plastové okná, sanitu (napr. aj rohovú vaňu) a podobne, majú štandardnú rozlohu a budú súčasťou budúceho Petržalského korza. Všetky bytové jednotky sú na predaj, pričom väčšina z nich je už teraz zarezervovaná. Prví nájomníci by sa po dotiahnutí všetkých potrebných detailov mohli sťahovať už v polovici mája.

Okolie objektu je riešené s náznakom budúcej pešej zóny, priľahlá zeleň by mala byť zabezpečená umelým polievaním. Mestská časť zo svojich zdrojov financovala predovšetkým inžinierske siete a spevnené plochy v bezprostrednom okolí objektov, pričom sa podarilo získať finančné prostriedky aj z fondov Phare.

(mp)

Páčil sa vám článok?