Petržalské korzo bude čoskoro realitou

8.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Petržalské korzo - projekt, ktorý má prispieť k humanizácii najväčšieho sídliska na Slovensku - sa čoskoro stane realitou. Prispelo k tomu kladné stanovisko EÚ k žiadosti tejto bratislavskej mestskej časti o príspevok v rámci projektov PHARE.

Asi nezaškodí pripomenúť, že medzi najzaujímavejšie časti projektu patrí vybudovanie podchodu pre peších popod Panónsku cestu v lokalite od Daňového úradu po petržalskú železničnú stanicu a nadchod ponad rušnú Einsteinovu ulicu a budúcu diaľnicu od obchodného domu Delvita po terasy výstavného areálu Incheba. Ďalšie etapy pozostávajú napríklad zo spevnenia plochy pre peších i cyklistov v lokalite od petržalskej železničnej stanice po areál Incheba, osadenia lavičiek, osvetlenia, rôznych prvkov drobnej architektúry, zelene a podobne. Najvýznamnejšie sú však podľa Ing. Kotuľu práve prvé dve.

A termíny? Ukončenie prichádza do úvahy koncom budúceho roka, čo však závisí aj od postupu Slovenskej správy ciest, ktorá má na starosti výstavbu budúcej diaľnice. Ako dodal Ján Kotuľa, získanie finančných prostriedkov PHARE na výstavbu Petržalského korza je nepochybne úspechom tejto mestskej časti a dáva predpoklady na ďalší rozvoj západnej časti Petržalky. Súčasne predstavuje pilotný projekt pre začatie humanizácie Petržalky.

(lau)

Páčil sa vám článok?