Na Bajkalskej má vyrásť kongresové centrum

15.8.2011
0
Plánuje sa nové business centrum s hotelom - Bajkal1
Páčil sa vám článok?

Nová výstavba sa pripravuje na Bajkalskej ulici pred hotelom Holiday Inn. Projekt má pracovný názov Business Center Bajkal 2 a pôjde o nové hotelové a kongresové centrum.

Polyfunkčný súbor by mal stáť na súčasnej trávnatej ploche pred hotelom. Investorom je spoločnosť Slovkarpatia. Celkové náklady na stavbu sa odhadujú na približne 50 miliónov eur. Polyfunkčný komplex má mať tri bloky a bude v nich ponuka na komerčné a administratívne priestory, hotelové izby, byty, kongresové miestnosti a wellness centrum.

Výšková časť budovy je ako blok A navrhovaná do výšky 23 podlaží. Blok B s wellness a s kongresovým centrom má byť päťpodlažný. Administratívny blok C bude so siedmimi a jedným ustúpeným podlažím. Komplex Business Center Bajkal 2 má stáť na 3288 štvorcových metroch. Tri podzemné podlažia poskytnú približne 466 parkovacích miest.

V hotelovej časti sa ráta so 124 lôžkami. Rezidenčná časť ponúkne 105 bytov s priemernou plochou takmer 130 štvorcových metrov. Administratívne priestory budú mať úžitkovú plochu 6236 štvorcových metrov.

So začiatkom výstavby ráta investor v apríli budúceho roku, dokončenie predpokladá v máji 2013. Jej súčasťou bude napríklad aj zriadenie priraďovacieho a vyraďovacieho pruhu na Bajkalskú ulicu, vrátane úpravy priľahlých chodníkov.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - KOSI s.r.o.

Páčil sa vám článok?