Začala sa výstavba novej obytnej zóny Slnečnice

4.6.2011
0
Začala sa výstavba novej obytnej zóny slnečnice - Slnecnice1
Páčil sa vám článok?

V pondelok 30. mája 2011 sa na juhu Petržalky začala výstavba novej obytnej zóny Slnečnice, ktorá je časťou projektu Južné mesto. V blízkosti petržalskej hrádze a lužných lesov tu do dvadsiatich mesiacov vyrastie 70 rodinných domov a takmer dvesto bytov.

Slnečnice sú projektom rodinných domov v kombinácii s nízkopodlažnými bytovými domami. „Do Petržalky sa tak po dlhom čase vráti segment rodinnej zástavby, ktorý tam kedysi prevládal," povedal projektový manažér Slnečníc Matej Ceconík. V novej obytnej zóne bude postavených 70 rodinných domov a 192 bytov v nízkopodlažných domoch. Najneskorším termínom dokončenia výstavby je 30. január 2013.

Ako informovala manažérka pre predaj a marketing Cresco Popper Investment, s.r.o., Linda Prelovská, rodinné domy Slnečnice sú veľmi úspešným rezidenčným projektom, keďže bolo predaných už vyše 30 % z nich. Výstavba sa robí unikátnym rakúskym systémom Redblock, čo je technológia vopred pripravených tehlových prefabrikátov - celotehlových stien. Tento systém podľa L. Prelovskej zabezpečuje rovnosť stien, rýchlosť výstavby, energetickú efektivitu a vysokú kvalitu stavby.

Zóna Slnečnice je prvou časťou projektu Južné mesto, ktorý okrem obytnej časti bude obsahovať ďalšie rezidenčné, relaxačné aj obchodné štvrte. Projekt počíta s vybudovaním dostatočného množstva parkovacích státí, z čoho 80 percent sa bude nachádzať pod zemou alebo v parkovacích domoch. Táto nová mestská časť bude napojená na hlavné petržalské dopravné ťahy a vznikne tu aj nová zastávka MHD. Verejnou dopravou bude centrum Bratislavy odtiaľto dostupné za 10 minút.

(pol)
VIZUALIZÁCIA - Cresco Group

Páčil sa vám článok?