Skelet nedokončenej stavby neďaleko Aušpicu už roky straší okolie pri Dunaji

20.5.2011
0
Skelet nedokončenej stavby neďaleko aušpicu už roky straší okolie pri dunaji - Hradza1
Páčil sa vám článok?

Skelet neďaleko Aušpicu je už niekoľko rokov strašiakom pri dunajskej hrádzi na Viedenskej ceste. V jeho blízkosti vedie aj medzinárodná cyklistická trasa. Denne ňou prejde množstvo cyklistov.

Pri skelete sa navyše hromadí odpad a zrejme tam prespávajú aj bezdomovci. Nedokončená stavba neďaleko Nového mosta má už viac ako pätnásť rokov. Pôvodne malo ísť o objekt Slovenského veslárskeho klubu, kde chceli vybudovať relaxačné centrum. Hrubú stavbu však veslári z rôznych príčin nedostavali.

Magistrát informoval, že skelet sa nachádza na pozemkoch, ktoré vlastní Dunajský klub, a.s., a na pozemku Slovenského veslárskeho klubu. Podľa katastra nehnuteľností hlavné mesto nemá vlastnícky vzťah k žiadnemu z okolitých pozemkov.

Informácie potvrdil aj petržalský miestny úrad. Podľa neho ide o nedokončenú stavbu pod názvom Športový objekt Dunajského klubu, a.s., na Viedenskej ceste. Jeho výstavba sa začala v rokoch 1995-1996. „Stroskotalo to na nedostatku financií," uviedol miestny úrad.

Podobných skeletov, teda hrubých nedokončených stavieb, je v meste viac. Jednou možno z najznámejších je nedokončená nemocnica na Rázsochách v Lamači, známym je aj skelet rybárskej reštaurácie na Železnej studienke pri Klepáči.

Robert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?