Na mieste BEZ chcú stavať byty a kancelárie

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na mieste bývalého priemyselného areálu Bratislavských elektrotechnických závodov (BEZ) by mal v najbližších rokoch vyrásť rozsiahly polyfunkčný súbor, ktorý sa má v budúcnosti ďalej rozširovať.

Územie, kde má nový komplex vyrásť, je ohraničené Račianskou, Kominárskou a Škultétyho ulicou a železničnou traťou Bratislava - Filiálka. V rámci výstavby prvej etapy súboru s názvom SLOVANY má byť postavených na 3. - 35. nadzemnom podlaží spolu 539 bytov. V dvojpodlažnom parteri má byť takmer 5350 štvorcových metrov plochy pre občiansku vybavenosť a takmer 5500 štvorcových metrov administratívnych priestorov. V troch suterénnych podlažiach má byť umiestnených 898 garážových stojísk a na teréne v areáli Slovany 46 parkovacích státí. Súčasťou má byť nová technická infraštruktúra a dopravné napojenie, v rámci ktorého má byť rozšírená Račianska ulica v úseku ulíc Škultétyho - Budyšínska. Investičný zámer tiež predpokladá rekonštrukciu Kominárskej a Škultétyho ulice a prekládky inžinierskych sietí. V rámci rekonštrukcie Kominárskej ulice má byť rekonštruovaných 29 parkovacích státí a v rámci rekonštrukcie Škultétyho ulice má byť vybudovaných 20 parkovacích státí.

V prvej etape sa má vybudovať polyfunkčný obytný súbor Slovany I, v druhej etape obytný súbor Račianska ulica, v tretej etape výstavba objektov občianskej vybavenosti. S výstavbou by sa malo začať v druhom kvartáli budúceho roku, jej ukončenie sa predpokladá v štvrtom kvartáli 2009.

Páčil sa vám článok?