Na Centráli sa v nedeľu muselo prestať pracovať

20.4.2011
0
Na centráli sa v nedeľu muselo prestať pracovať - Central1
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania, bývajúci v blízkosti rozostavaného komplexu Centrál, sa sťažujú na ruch zo stavby. Ten vraj neprestáva ani v nočných hodinách či počas víkendov a sviatkov.

Aj preto sa v nedeľu 17. apríla uskutočnil štátny stavebný dohľad za prítomnosti starostu Ružinova, pracovníčok stavebného úradu a hliadky mestskej polície. „Dohľad potvrdil, že stavebník opäť porušil všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti, ktoré určuje protihlukové pravidlá pri stavebných, rekonštrukčných a udržiavacích prácach alebo činnostiach. V sobotu sa môžu vonku vykonávať od 8. do 17. hodiny, v nedeľu a cez sviatky sú zakázané. Na stavbe však pracovali desiatky robotníkov," informovala hovorkyňa ružinovskej samosprávy Miroslava Štrosová.

„Stavebníka sme už predtým vyzvali, aby dodržiaval pravidlá. Ako sme videli, nariadenia mu vôbec nič nehovoria," vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár. Po štátnom stavebnom dohľade stavebník práce prerušil a robotníci zo stavby odišli. Stavebník dostane pokutu za opätovné porušovanie všeobecne záväzného nariadenia.

(brn)

Páčil sa vám článok?