Stavebník Centrálu porušil protihlukové pravidlá

18.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Stavebník polyfunkčného komplexu Centrál spoločnosť Immocap Group opäť porušil všeobecne záväzné nariadenie (VZN) mestskej časti Ružinov, ktoré určuje protihlukové pravidlá pri stavebných, rekonštrukčných a udržiavacích prácach alebo činnostiach. Potvrdil to štátny stavebný dohľad, ktorý v nedeľu uskutočnili na stavbe Centrálu.

Obyvatelia okolitých domov sa znovu sťažovali na stavebné práce počas nedele. Stavebník napokon práce prerušil a robotníci zo stavby odišli. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová.

Ako uviedla hovorkyňa Štrosová, v sobotu sa podľa VZN môžu stavebné práce vonku vykonávať od ôsmej do sedemnástej hodiny, v nedeľu a cez sviatky sú zakázané. Na stavbe Centrálu napriek tomu v nedeľu pracovali desiatky robotníkov. Tento prípad porušovania protihlukových pravidiel nebol u stavebníka komplexu Centrál podľa nej prvý.

„Stavebníka sme už predtým vyzvali, aby dodržiaval pravidlá. Ako sme videli, nariadenia mu vôbec nič nehovoria," vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár. Podľa neho majú ľudia cez víkend právo na oddych. Stavebník dostane za opätovné porušovanie všeobecne záväzného nariadenia pokutu. Agentúra SITA osloví aj stavebníka - spoločnosť Immocap Group.

(sita)

Páčil sa vám článok?