Hotel je skolaudovaný, heliport mať nebude

18.4.2011
0
Hotel je skolaudovaný, heliport mať nebude - Hotel1
Páčil sa vám článok?

Hotel pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu je už skolaudovaný, heliport mať nebude. Uviedol to včera na neformálnom otvorení riaditeľ hotela DoubleTree by Hilton Viktor Bonislavský.

Hotel bol právoplatne skolaudovaný v utorok 12. apríla, podľa Bonislavského s kolaudáciou neboli žiadne problémy. Na streche hotela heliport nie je, ani v budúcnosti nebude. „Heliport to nie je, ani nemá parametre na to, aby to bol heliport," uviedol Bonislavský. Podľa PR manažérky hotela Márie Adamovej kruh na streche zakrýva chladiace zariadenia a vzduchotechniku, navrhnutý bol od začiatku.

Investor Tehelné pole a.s. už dostal od novomestského stavebného úradu pokutu za začatie stavby hotela bez stavebného povolenia. Zatiaľ zaplatil sumu 10-tisíc eur, ostáva mu ešte vyplatiť 20-tisíc eur.

Hotel DoubleTree by Hilton bude hostiť slovenských aj českých hokejových reprezentantov. Hotel má 120 izieb, vrátane 12 junior suite a 12 deluxe izieb. Ponúka aj podzemné parkovanie s kapacitou viac ako 350 miest. O využití parkovacích miest počas šampionátu rozhoduje podľa Bonislavského Organizačný výbor Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Hotel má spa s bazénom aj saunou a špecializovaným fitnes centrom. Otvorenie hotela prinesie prácu sto stálym zamestnancom a desiatkam ďalších zamestnancov subdodávateľských spoločností.

(sita)

Páčil sa vám článok?