Zo starej budovy má byť 13-poschodový objekt

25.3.2011
0
Zo starej budovy má byť 13-poschodový objekt - Usvit1
Páčil sa vám článok?

Stará administratívna budova na Tomášikovej ulici v Bratislave, kedysi známa ako Úsvit, by sa onedlho mala zmeniť na nepoznanie. Investor ju chce úplne zrekonštruovať a vybudovať tam ďalšie parkovacie miesta.

Objekt prevádzkovo-administratívnej budovy Úsvit postavili v rokoch 1972 až 1973. Budova bola pôvodne osempodlažná, po obnove má mať v najvyššom bode 13 poschodí. Z konštrukčného hľadiska ide o nevyhovujúcu budovu, železobetónový skelet. Obvodové steny majú hliníkový obklad, ktorý preteká a nevyhovuje estetickým a teplotechnickým nárokom.

Nový projekt rekonštrukcie ráta v celom okolí budovy s parkoviskami a parkovými úpravami. Pred budovou má byť vstupný priestor orientovaný na juh smerom k Tomášikovej ulici. Prízemie bude určené prevažne na parkovanie, technické zázemie a tiež ako hlavný vstup s menšími obchodnými priestormi a informačným centrom. Druhé nadzemné podlažie má byť obchodnou pasážou, v ktorej strede je otvorené átrium. Tretie až ôsme podlažie bude určené pre kancelárie.

V horných poschodiach sú navrhované byty. V budove pribudnú aj dve nové schodiská. Fasáda je kombináciou presklenia a hliníkových lamiel. Strecha bude plochá, v troch výškových úrovniach. Riešenie navrhuje moderný polyfunkčný objekt, ktorý je v súlade s charakterom územia a okolitej zástavby. Začiatok rekonštrukcie je plánovaný na január 2012, trvať má približne 10 mesiacov. Užívateľom má byť spoločnosť Board Invest, náklady sa odhadujú na 17 miliónov eur.

(rob, brn)
VIZUALIZÁCIA - ateller yesss

Páčil sa vám článok?