Už v júni by mali v Záhorskej Bystrici začať s výstavbou obchodného centra

18.2.2011
0
Už v júni by mali v záhorskej bystrici začať s výstavbou obchodného centra - Hodoninska2
Páčil sa vám článok?

Na Hodonínskej ulici má onedlho vyrásť nové obchodné centrum Hodonínska. Investor chce neďaleko nového Baumaxu postaviť areál vyššej občianskej vybavenosti, ktorý by mal pozostávať z troch objektov určených na obchod a služby.

V dvoch krajných obchodných objektoch, osadených kolmo na Hodonínsku ulicu, majú byť na prvom a druhom poschodí obchody a služby. Medzi nimi je vytvorené „vnútorné námestie", ktoré je položené na dvoch výškových úrovniach. Na spodnej bude smerom k diaľnici umiestnené parkovisko, ďalšie parkovisko má byť na streche jednopodlažného objektu s obchodnými priestormi.

Dopravný prístup do areálu obchodného centra je riešený novou križovatkou pri Krematóriu zo štátnej cesty I/2 a nadväzujúcou komunikáciou. Objekt ráta s 367 parkovacími miestami a piatimi povrchovými parkovacími miestami pre kamióny. K dispozícii má byť aj 31 garážových parkovacích miest pre osobné automobily a šesť garážových parkovacích miest pre kamióny. Celková výmera pozemkov je 48 635 štvorcových metrov.

Investor, spoločnosť Property Investment, a.s., plánuje so začatím výstavby v júni 2011 a s jej ukončením približne v auguste 2012. Spustenie prevádzky sa má začať pravdepodobne v septembri 2012. Spoločnosť predpokladá návštevnosť obchodného centra 15 000 ľudí za dvanásť hodín. Celkové náklady na stavbu sú vo výške asi 25 miliónov eur.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - Ateliér 3M, Property Investment, s.r.o.

Páčil sa vám článok?