Reklama na Retre svieti bez povolenia

16.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Svetelné nápisy a veľkoplošná reklama, ktoré sa objavili na 25-poschodovej novostavbe Retro na Nevädzovej ulici, svietia bez povolenia. Reklamné zariadenia na obytnej novostavbe sem investor Centaurea nainštaloval načierno. Neboli totiž súčasťou stavebného povolenia.

Starosta Ružinova Dušan Pekár vyzval investora, aby do troch dní od doručenia výzvy nepovolené reklamné zariadenia odpojil od elektrickej energie. Obyvatelia okolitých domov sa totiž sťažujú aj nato, že reklamné tabule im svietia do okien. Podľa zástupcu starostu Jána Buocika musí investor mestskej časti predložiť stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a iných dotknutých inštitúcií. Má v ňom preukázať, či je takéto osvietenie priľahlých domov v súlade s normami. Stavebný úrad začal správne konanie o uložení pokuty za umiestnenie reklamných zariadení bez povolenia.

Spoločnosť Retro považuje celú kauzu za vykonštruovanú a v súvislostí s reklamou tvrdí, že od vedenia mestskej časti nedostalo žiadnu korešpondenciu. Retro je známe zmenou stavby pred dokončením, ktorú povolil predchádzajúci starosta. Namiesto 17 podlaží má tak Retro 25.

(brn)

Páčil sa vám článok?