Reklamy na budove Retra svietia bez povolenia

14.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Veľké nápisy Retro, Weon a bilboardy na zľavu na byty umiestnené na 25-poschodovej budove Retra na Nevädzovej ulici v Ružinove svietia bez povolenia. Pre agentúru SITA to dnes uviedla hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová.

Podľa nej reklamné zariadenia investor Centaurea na obytnej novostavbe nainštaloval „načierno“ a neboli súčasťou stavebného povolenia. Starosta Ružinova Dušan Pekár začal v danej veci konať. „Vyzvali sme investora, aby do troch dní od doručenia výzvy tieto nepovolené reklamné zariadenia odpojil od elektrickej energie." Stavebnému úradu starosta nariadil, aby začal správne konanie a investorovi uložil najvyššiu pokutu za to, že reklamné zariadenia na budovu umiestnil bez povolenia. 

Podľa Štrosovej sa na reklamné zariadenia sťažujú aj obyvatelia okolitých domov, ktorým prudko svietia do okien. „Investor musí mestskej časti predložiť stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a iných dotknutých inštitúcií, aby dokázal, či je takéto osvetlenie priľahlých domov v súlade s normami," vyjadril sa zástupca starostu Ján Buocik. 

Agentúra SITA požiadala o stanovisko aj spoločnosť Retro, ktorá sa v krátkom čase vyjadrí.

(sita)

Páčil sa vám článok?