Na Pionierskej idú postaviť obytný súbor

3.12.2010
0
Na pionierskej idú postaviť obytný súbor - Pionierska1
Páčil sa vám článok?

Nový polyfunkčný súbor s bytmi a s apartmánmi by mal vzniknúť na Pionierskej ulici, v úseku nad Výskumným ústavom zváračským. Má ísť o dva viacpodlažné objekty, ktorých súčasťou bude aj občianska vybavenosť.

Polyfunkčný objekt má mať na prvom až treťom nadzemnom podlaží prenajímateľné priestory pre občiansku vybavenosť a služby. Ráta sa tu so zubnou ambulanciou, kanceláriami či rehabilitačným a relaxačným centrom. Na štvrtom až siedmom podlaží sú navrhnuté dvoj- a trojizbové byty, na najvyššom, ôsmom poschodí, majú byť štyri veľkopodlažné štvorizbové byty s obytnými terasami. Všetky byty budú mať balkóny, prípadne lodžie. Projekt ráta so 116 parkovacími miestami v trojpodlažnej hromadnej podzemnej garáži a s viac ako dvadsiatimi miestami na povrchu

V druhom objekte - apartmánovom penzióne - majú byť na prvom až siedmom poschodí jednoizbové a trojizbové apartmány. Tie najväčšie, na pôdoryse tvaru písmena L, budú na najvyššom, siedmom, poschodí. Spolu sa ráta s 25 apartmánmi. Apartmánový dom má mať aj dvojpodlažnú hromadnú garáž. Investor chce s výstavbou začať v roku 2011 a v roku 2012 ju plánu je dokončiť. Predpokladané náklady sú 8,5 milióna eur.

(rob)

Páčil sa vám článok?