Ulice v okolí Centrálu zrekonštruujú budúci rok

22.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

S rekonštrukciou ulíc v okolí výstavby polyfunkčného objektu Centrál sa začne v druhom štvrťroku budúceho roka. Pre agentúru SITA to uviedol finančný riaditeľ Immocap Group, a.s. Martin Šramko.

Magistrát zaviazal spoločnosť k rekonštrukcii stavbou dotknutých ulíc - Miletičova, Jelačičova, Metodova, Cyrilova, Žellova, Kupeckého a Trnavská cesta. Mestskí poslanci odsúhlasili prenájom pozemkov v katastrálnom území Nivy spoločnosti Immocap Group, a.s. v októbri. Novonavrhované komunikácie a priechody pre peších sa podľa Šramka skoordinujú s existujúcimi križovatkami, na vybraných križovatkách bude svetelná signalizácia. Chodníky a priechody pre chodcov budú bezbariérové, pri upravovaných komunikáciách investor urobí aj sadovnícke úpravy.

V súčasnosti sú už hotové výkopové práce, ako aj založenie stavby. Stavba sa podľa Šramka už začína črtať nad zemou a v blízkej dobe už bude viditeľná aj z ulice. Výstavba si vyžiada investíciu viac ako 160 mil. eur. Značná časť prostriedkov už bola podľa Šramka preinvestovaná do výstavby ako aj do samotného projektu v rámci prípravnej fázy. "Samozrejme ešte veľa stavebných prác nás čaká v budúcnosti," uviedol Šramko.

Súčasťou nového polyfunkčného areálu by malo byť dvojpodlažné nákupné centrum, so150 predajňami s celkovou prenajímanou plochou 35 000 metrov štvorcových. Dominantou bude 100-metrová budova rozdelená na tri segmenty (hotel, kancelárske priestory a rezidenčné byty), päť nižších obytných domov, projekt počíta aj s doplnkovými službami. V objekte budú aj kúpele a podzemné parkovisko pre približne 1 300 áut.

Kancelársku časť plánuje Immocap Group, a. s. podľa Šramka dokončiť koncom roka 2011, otvorenie shopping centra je naplánované na jeseň 2012 a hotelovú časť plánuje spoločnosť otvoriť v prvom štvrťroku 2013.

(sita)

Páčil sa vám článok?