Centrum Nová Mýtna ožíva, investor má povolenie

29.10.2010
0
Centrum nová mýtna ožíva, investor dostal povolenie - Nova mytna1
Páčil sa vám článok?

Mesto spolu s dopravným podnikom nedávno zrušili električkovú zastávku MHD na Radlinského ulici oproti bývalému kinu Obzor a o niekoľko desiatok metrov ďalej vytvorili zlúčenú. Dôvodom je aj výstavba polyfunkčného súboru.

Podľa staromestského stavebného úradu ju má stavať Zipp Bratislava, ktorý 11. septembra 2010 informoval stavebný úrad o začatí výstavby. Stavebné rozhodnutie je právoplatné od apríla 2010, stavebník musí podľa úradu začať stavať do dvoch rokov od jeho právoplatnosti. Ide o projekt spoločnosti Team Nový Dom pod názvom Nová Mýtna a medzi ulicami Radlinského a Mýtna má podľa stavebného povolenia vzniknúť administratívna budova s hotelom apartmánového typu, bytový dom a samostatný apartmánový dom.

Investor predložil v júli 2006 Obvodnému úradu životného prostredia v Bratislave zámer, ktorý hovoril o vstupných priestoroch určených na komerčné a športové funkcie. Ďalej o dvoch výškových častiach, z ktorých 15-podlažná mala mať byty a 23-podlažná časť študentský internát. Stavba mala dosahovať výšku šiestich nadzemných podlaží a bol tu navrhnutý vjazd a výjazd z garáže, ako aj prístup do časti administratívy a komerčných častí. umiestnených v dvojpodlažnom parteri budovy.

Centrálny priestor mala tvoriť otvorená galéria a s hlavným prístupom do pasáže sa rátalo z Radlinského ulice. Tam mala výška objektu dosahovať tri nadzemné podlažia.

Na treťom podlaží z Radlinského ulice projekt navrhoval umiestniť športové priestory a reštauráciu. Dominanty riešeného centra majú tvoriť dve výškové časti polyfunkčného objektu.

Robert Lattacher
FOTO - autor
VIZUALIZÁCIA - skyscrapercity

Páčil sa vám článok?