Nekonečná rekonštrukcia na Trnavskej ceste

26.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Oproti Zimnému štadiónu Ondreja Nepelu je dom, ktorý mal byť už vyše dvoch rokov zrekonštruovaný. Obyvatelia sú zúfalí a pomoc na dokončenie hľadajú všade, zatiaľ márne.

Budovanie nadstavby a rekonštrukcia domu sa začali v apríli 2007 a ukončené mali byť do 15 mesiacov. „Doteraz je čiastočne prerobená len strana z ulice, ďalšie tri spolu s nadstavbou sú v rozostavanom stave. Okolo domu je neporiadok, provizórne rímsy, ktoré odvádzajú vodu zo strechy ústia priamo pri dome. Voda vsakuje do pôdy, ktorá je úplne rozmočená a narúša statiku budovy. Vteká aj do pivníc, kde je pleseň a tvoria sa tam nákazy, tečie aj po múroch domu a po chodníkoch pred vchodmi. Na stromoch pred domom dodnes visia zvyšky igelitovej ochrany lešenia. V niektorých bytoch sa objavili praskliny a pleseň, v jednom z troch vchodov, kde žijú starší a chorí ľudia, dokonca demontovali výťah, pričom nikto nevie, kedy namontujú nový," uvádzajú obyvatelia Trnavskej ulice.

Stavba dodnes nemá označenie ako stavenisko s údajmi o stavbe, termínoch a účastníkoch výstavby. „Nikto nás neinformuje ani len oznamami na dverách," dodávajú. Firma zodpovedná za rekonštrukciu a vybudovanie nadstavby neposkytla do uzávierky žiadne stanovisko.

(mch)
Páčil sa vám článok?