Pri Morave má vzniknúť nová lodenica

15.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Slovenský zväz rýchlostnej kanoistiky plánuje výstavbu novej lodenice pri rieke Morava v lokalite mestskej časti Devína. Lodenica Albatros pri Morave je navrhnutá ako dvojpodlažný objekt so vstupom od trasy cyklistického chodníka pri Morave.

Má byť postavená neďaleko Kremeľskej ulice, za Devínom. Jej súčasťou je areál a budova, bufet, zastávka pre cyklistov, parkovacie miesta a nová zeleň na parkovisku. Areál má byť na ploche asi 1120 štvorcových metrov. Suterén lodenice sa má využívať na uloženie lodí, prízemie bude s komplexným zariadením a zázemím.

Vzhľadom na to, že v lokalite nie je vybudovaná verejná kanalizácia, návrh ráta s prečisťovaním splaškových a odpadových vôd z domovej čistiarne. Prečistená voda bude spolu s dažďovou odvádzaná do rieky Morava. Objekt bude napojený na verejný vodovod.

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) upozornil Slovenský zväz rýchlostnej kanoistiky, že vzhľadom na výšku, v akej má budova stáť a najmä na výšku suterénu, bude lodenica pri povodniach na Dunaji i Morave zatopená. Vodohospodári dali ďalej podmienku, podľa ktorej je potrebné stavbu lodenice riešiť tak, aby netvorila prekážku odtoku veľkých vôd a prechodu ľadov. Objekt sa totiž nachádza v záplavovom území rieky Morava.

(rob)

Páčil sa vám článok?