Občanom sa nepodarilo zastaviť stavbu

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Výstavbe polyfunkčného objektu na Sputnikovej ulici v Ružinove nezabránilo ani 900 podpisov pod petíciou, ktorú iniciovali občania v Ružinove za zachovanie zelenej plochy.

Stavebný úrad mestskej časti Ružinov už pracuje na vydaní územného rozhodnutia. Informovala o tom tlačová tajomníčka starostu Ružinova Anna Mihalčínová. Občania petíciu adresovali aj bratislavskému magistrátu, ktorý v máji tohto roka vydal nesúhlasné stanovisko k stavbe. „Dôvodom bolo prekročenie ekvivalentnej hladiny hluku a zvýšený počet obyvateľov s nárokom na plošné štandardy zelene,“ uviedla Daša Malíková z petičného výboru. Na stavebný úrad však magistrát doručil nesúhlasné stanovisko až po prekročení zákonom stanovenej lehoty.

Sedem- až deväť poschodový dom so 101 bytmi a 175 parkovacími miestami na Sputnikovej ulici chcú vybudovať Vodohospodárske stavby Malacky. V návrhu nového Územného plánu mesta Bratislavy bola pozemku na Sputnikovej ulici pridelená funkcia „ochranná a izolačná zeleň“. Zelená plocha s takmer 30 stromami slúžila ako akustická bariéra, pretože sa tu nachádzajú dve železničné priecestia a priľahlá komunikácia.

Páčil sa vám článok?